Mad- og måltidspolitik for Børkop Højskole

I køkkenet på Børkop Højskole har vi mad på hjerte

Vi vil gennem kærligheden til maden give vores kursister en god og nærende hverdagsmad. Vi serverer både traditionelle og nye og anderledes retter. Vi tager udgangspunkt i de officielle kostråd.

Måltiderne

Hver dag mødes vi til fire hovedmåltider: Morgenmad, formiddagskaffe (med surdejsstykker), middagsmad og aftensmad. Disse samlinger er vigtige måltidsfællesskaber, hvor relationer plejes, nye opstår og man hygger sig over et fælles måltid.

Derudover serveres der frugt eller knækbrød til eftermiddag. Aftenkaffen kan bestå af brød i mange variationer, kage (i begrænset omfang), knækbrød og frisk frugt.

Eleverne inddrages

Vi inddrager vores kursister på de lange kurser i udformning af madplanen. Hver uge er de på skift i hold med til at vælge næste uges måltider. De får derigennem indsigt i, hvordan en menu sammensættes, og hvad man bliver præsenteret for at variationer.

Både vegetar og kød

Der serveres på en uge bl.a. vegetarretter, retter med oksekød, gris, kylling, kalkun og fisk. Vi har fokus på at skære ned på kødet i retterne og erstatter det med bønner, linser og masser af grøntsager. Dette indgår i vores fokus på bæredygtighed, som også inkluderer gode erfaringer med at mindske madspild.

Vi nørder i øvrigt lidt i surdej og er blevet ret gode til det, hvis vi selv skal sige det.

Med i undervisningen

I køkkenet bidrager vi til undervisningen. Der bliver bl.a. sanket med “Gud og grønne skove”, hvor vi nyder godt af naturens rigdom. Vi laver bålmad med “Active Living”, og med hele holdet høster og presser vi vores egne æbler til juice, bager æblekager osv.

Diæter

I køkkenet er vi imødekommende for diæter. Ved tilmelding gives oplysning om behov for diæt, og straks ved kursusstart tager elever med diæt en samtale med køkkenleder Merete om personlige behov.

Kom og snak med os

Vi er fire faglærte i køkkenet, og vi alle sætter en ære i vores håndværk. Vi varetager ud over madlavning også rengøring og tøjvask og passer blomsterne i huset. Vi ønsker en god og hyggelig atmosfære. Køkkenet skal være et sted, hvor man altid er velkommen til at kigge forbi til en snak og et godt grin eller bare for at sige “hej”.

Derudover har vi en instagramprofil, @borkophojskolemad, og du er så velkommen til at følge med der.

Tilmeld dig vores nyhedsmail

Vil du gerne høre mere om Børkop Højskole og vores elevers hverdag? Så modtag vores nyhedsmail. Vi kommer ikke til at spamme dig – det lover vi.